Het hondenpension

3 Minuten Gepost op:


Over ons

[QAD] Huisdierenblog van Amanda Welkom op mijn blog. Mijn naam is Amanda en ik werk overdag bij een asiel. Ik heb een opleiding dierenverzorging afgerond en kan nu werk doen waar ik een passie voor heb. Daarnaast houd ik erg van schrijven en schrijf ik in mijn vrije tijd voor deze blog. Hier schrijf ik over huisdierverzorging. Je komt hier alles te weten over de beste verzorgingsproducten voor jouw huisdier en ik geef reviews van verzorgingsproducten. Vanwege mijn ruime kennis kan ik goed informeren en schrijf ik informatieve blogposts voor de optimale verzorging van jouw huisdier. Bedankt dat je mijn blog bezoekt hebt en veel leesplezier.

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Het hondenpension
30 november 2017

Zoeken en boeken

Het begint nu echt winter te worden en dat vraagt om een beter vooruitzicht. Voor velen betekent een beter vooruitzicht het zoeken en boeken van hun welverdiende zomervakantie. Mijn partner en ik plannen onze vakanties niet ver op voorhand, aangezien wij geen kinderen hebben en dus relatief flexibel zijn. Geen kinderen, maar wel een surrogaatkind in de vorm van onze hond, een schattige Yorkshire-Shitzu-mix. Helaas maar zeer begrijpelijk, laten niet alle vakantieaccommodaties huisdieren toe. 


Opties

Voor de gezinnen met een viervoeter zijn de mogelijkheden soms beperkt. Je kunt kiezen voor een accommodatie waar je hond ook welkom is. Je kunt je trouwe maatje bij vrienden of familie laten logeren. Maar wat doe je als die mogelijkheden er niet zijn? Of wat doe je als je eens een verre reis wilt maken? Vorig jaar heb ik voor het eerst ons 'kind' naar een hondenpension gebracht.


Welk hondenpension?

Ik vond het belangrijk dat het hondenpension een goede reputatie had. Gelukkig hebben we vandaag de dag het internet en zijn de hondenpensions bij u in de buurt makkelijk te vinden. Belangrijk is het om waar mogelijk, eventuele referenties en beoordelingen te controleren. Ik had een beetje geluk want een vriend van me kende één van de hondenpensions die ik online had gevonden [Hondencentrum Happy Tail] Hij was zeer enthousiast over zijn ervaringen. Ik belde met het bedrijf en nog voor ik het zelf kon vragen nodigden ze mij uit om eens volledig vrijblijvend te komen kijken. Het zag en schoon en fris uit. De honden die er zaten leken vrolijk en goed verzorgd. De eigenaar en medewerkers van het hondenpension bleken duidelijk ervaren en aanleg te hebben voor de omgang met de viervoeters.


Op vakantie

Uiteraard vond ik het een beetje moeilijk om onze hond 'achter te laten' en dat terwijl onze deugniet zicht prima wist te vermaken met de andere honden. Hij deelde een ruime ren en een groot binnenvertrek met twee andere vriendjes. Voor de minder sociale honden waren er ook kleinere verblijven waarin ze alleen konden zijn. Dramatisch als ik ben, heb ik nog wel een traantje gelaten toen we vanaf het hondenpensioen naar de luchthaven reden. 


Terugkomst

Toen we onze viervoeter na vijftien dagen ophaalden was het uiteraard één groot feest. Onze hond was keurig verzorgd, zag er blij en tevreden uit. Tegenwoordig val ik mijn familie en vrienden minder vaak lastig en breng ik onze hond ook naar het hondenpension als we eens een spontane citytrip ondernemen. Voor mij staat het vast: Als je kritisch selecteert, is een hondenpension een uitstekende oplossing!

• Tags: • 427 Woorden