Waar vind ik een goed kattenpension?

2 Minuten Gepost op:


Over ons

[QAD] Huisdierenblog van Amanda Welkom op mijn blog. Mijn naam is Amanda en ik werk overdag bij een asiel. Ik heb een opleiding dierenverzorging afgerond en kan nu werk doen waar ik een passie voor heb. Daarnaast houd ik erg van schrijven en schrijf ik in mijn vrije tijd voor deze blog. Hier schrijf ik over huisdierverzorging. Je komt hier alles te weten over de beste verzorgingsproducten voor jouw huisdier en ik geef reviews van verzorgingsproducten. Vanwege mijn ruime kennis kan ik goed informeren en schrijf ik informatieve blogposts voor de optimale verzorging van jouw huisdier. Bedankt dat je mijn blog bezoekt hebt en veel leesplezier.

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Het hondenpension
30 november 2017

Het kan verschillende redenen hebben dat je op zoek bent naar een goed kattenpension. Misschien moet je wel voor je werk een aantal weken naar het buitenland, of word je tijdelijk opgenomen in het ziekenhuis. Hopelijk ga je gewoon lekker op vakantie naar het buitenland en zoek je een goed opvangadres voor je huisgenootje!

Goede opvang

Maar waar vind je die ene goede opvang waar je met een gerust hart je katten voor een aantal dagen achter kunt laten? Er zijn veel verschillende kattenpensions, wat overigens niet hoeft te betekenen dat ze allemaal even goed zijn. Daarom is het belangrijk om je eens te oriënteren op verschillende pensions, iedereen heeft namelijk andere eisen. Waar de ene persoon een zo goedkoop mogelijke pension kiest, vindt de ander persoonlijke aandacht voor het dier belangrijker. Daarom is het goed dat je ook je wensen uitspreekt tijdens een eerste bezoek. Maar misschien is er in de buurt wel iemand die ervoor kiest om de beestjes tijdelijk bij hun in huis te nemen. Een kattenpension hoeft niet per se een opvang te zijn waar enorm veel dieren zijn, het kan ook in een huiselijke sfeer, waar misschien maar een klein aantal katten wordt opgevangen.

Bezoek dierenarts

Let erop dat bij het de meeste kattenpensions verplicht is om de kat te laten enten. Katten moeten vaak verplicht ingeënt zijn tegen de kattenziekte en de niesziekte en eventueel tegen chlamydia. De enting mag niet ouder dan één jaar zijn en vaak moet de kat uiterlijk twee tot drie weken voor de opvang geënt zijn bij de dierenarts. Daarnaast is het bij bepaalde pensions ook belangrijk dat een poes gesteriliseerd is. In principe is dit geen vereiste maar om tegen de gaan dat je na twee maanden een aantal kittens rijker bent, is dit wel belangrijk om te weten.

De ruimte

Het ligt geheel aan het karakter van de kat hoe snel hij bij andere katten in dezelfde ruimte worden gezet. De ene kat is graag op zichzelf en moet niks van andere dieren weten. Dit kan en daarom kunnen de medewerkers ervoor kiezen dat jouw kat beter in een eigen hok kan blijven. Gaat het contact met andere katten goed, dan is er vaak een speciale kamer ingericht voor hem met allerlei slaapplekjes, kattenbakken en krabpalen.

Heb je een goed gevoel over een kattenpension, dan kun je ook met een gerust hart je huisdier hier achterlaten. Je huisdier zal zich er vast en zeker goed vermaken!

Voor meer informatie spreek met Dierenkliniek Dikketje DAP.

• Tags: • 416 Woorden